Orthopedische schoenen

Schoenen die wij speciaal voor u op maat maken.

Wanneer u geen confectieschoenen (schoenen die u bij de schoenenwinkel koopt) meer kunt dragen, kan een medisch specialist u, op basis van de diagnose, doorverwijzen naar de orthopedisch schoenmaker van Ortho Design.

Door u mee te nemen naar
Ortho Design:

– De aanvraag van uw behandelend specialist
– Uw zorgpas
– Een geldig legitimatiebewijs

Aanmeten

Tijdens uw eerste bezoek bespreken wij uw klachten, onderzoeken wij uw voeten en raadplegen wij de verwijsbrief van de medisch specialist. Functionele en modieuze wensen die u t.a.v. de schoenen heeft, worden genoteerd en de haalbaarheid ervan wordt besproken.

Bij het aanmeten van uw orthopedische schoenen leggen wij nauwkeurig de maten van uw voeten vast met behulp van drukmetingen, een blauwdruk en een gipsafdruk en/of een schuimafdruk. Met deze gegevens worden de leesten gemaakt. Leesten zijn in feite een kopie van uw voeten. Met behulp van leesten worden uiteindelijk uw definitieve schoenen gemaakt.

Passen

Na de eerste afspraak volgt een afspraak voor het passen van de passchoenen. Dit zijn schoenen van doorzichtig folie. Hiermee wordt gecontroleerd of de leesten goed zijn of eventueel aangepast moeten worden. Wanneer de pasvorm goed is, kiest u het model van uw schoenen, de kleur en het soort leer. Uw orthopedisch schoenmaker adviseert u daarbij.

Maatschoenen-button

Afleveren

Enkele weken na het passen krijgt u uw schoenen geleverd. Bij de levering van de schoenen ontvangt u een onderhoudsadvies folder. Hierin staan belangrijke tips en adviezen vermeld over onderhoud en gebruik van het product.

Nazorg

Om uw ervaringen in het dragen te vernemen, maken wij met u een controle afspraak. Die vindt enkele weken na het afleveren plaats.

Levertijd

Na goedkeuring van uw zorgverzekeraar levert Ortho Design uw orthopedische maatschoenen gemiddeld binnen 8 weken.

Kosten/eigen bijdrage

De kosten van orthopedische schoenen worden voor het grootste deel vergoed door de zorgverzekeraar. Voorwaarde is dat een medisch specialist de eerste aanvraag doet. Wel geldt een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage.

De overheid bepaalt jaarlijks de hoogte van de eigen bijdrage.
Voor 2020 bedraagt de eigen bijdrage: voor kinderen t/m 15 jaar: € 63,50. Voor kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen: € 127,00.
U dient de eigen bijdrage bij afleveren te betalen.

Garantie

U heeft 3 maanden garantie op de pasvorm en 6 maanden op de technische uitvoering en gebruikte materialen, mits u de aanwijzingen volgt zoals die in de onderhoudsadvies folder staan vermeld. Verminderde pasvorm valt niet onder de garantieregeling, wanneer die het gevolg is van medische oorzaken en/of anatomische wijzigingen. Slijtage van zolen en hakken valt niet onder de garantie.

Tweede paar

Wanneer komt u in aanmerking voor een tweede paar? Dat hangt af van uw polisvoorwaarden. Leest u uw polisvoorwaarden erop na of neemt u hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar. Het tweede paar hoeft niet precies hetzelfde te zijn als het eerste.