Orthopedische voorziening aan confectieschoenen (OVAC)

Een orthopedische voorziening aan confectieschoen is een aanpassing aan uw bestaande schoenen. Dit kan bijvoorbeeld een verhoging zijn of een wig onder de loopzool.

Via uw huisarts komt u op het spreekuur van de orthopedisch chirurg of revalidatiearts. Op basis van hun diagnose kunnen zij u doorverwijzen naar de orthopedisch schoenmaker van Ortho Design.

Door u mee te nemen naar Ortho Design:

– Een paar kwalitatief goede confectieschoenen welke gebruikt gaan worden voor de aanpassing.
– De aanvraag van uw behandelend specialist.
– Uw zorgpas.
– Een geldig legitimatiebewijs.

Intake/aanmeten

Uw klachten worden besproken. Belangrijke bevindingen worden geregistreerd, bijv. plat-/holvoet, hielspoor, beenlengteverschil en de mate van afwikkelen.

 

Afleveren

Enkele weken na de intake/het aanmeten krijgt u uw schoenen geleverd. Bij de levering van de schoenen ontvangt u een onderhoudsadvies folder. Hierin staan belangrijke tips en adviezen vermeld over onderhoud en gebruik van het product.

Nazorg

Om uw ervaringen in het dragen te vernemen, maken wij met u een controle afspraak. Die vindt enkele weken na het afleveren plaats.
 

Levertijd

De levertijd van onze aanpassing aan confectie schoenen bedraagt 2 weken.

Kosten

Verhogingen onder de 3 cm. komen niet voor vergoeding in aanmerking, de meeste andere voorzieningen worden wel vergoed. Bij het aanmeten kunnen wij u precies vertellen wat voor vergoeding in aanmerking komt. Bij twijfel wordt er eerst een prijsopgave ingediend bij uw zorgverzekeraar.

Garantie

U heeft 3 maanden garantie op de pasvorm, technische uitvoering en gebruikte materialen, mits u de aanwijzingen volgt zoals die in de onderhoudsadvies folder staan vermeld. Verminderde pasvorm valt niet onder de garantieregeling, wanneer die het gevolg is van medische oorzaken en/of anatomische wijzigingen. Slijtage van zolen en hakken valt niet onder de garantie.

Openingstijden

Ma 08:30 – 17:00
Di   08:30 – 17:00
Wo 08:30 – 17:00
Do  08:30 – 17:00
Vr   08:30 – 17:00
Za Gesloten
Zo Gesloten