Semi-orthopedische schoenen

Schoenen die fabrieksmatig gemaakt zijn en door ons voorzien worden van de aanpassingen die uw voeten vereisen.

Uw huisarts kan u doorverwijzen naar een orthopedisch chirurg of revalidatiearts. Op basis van hun diagnose kunnen zij u doorverwijzen naar de orthopedisch schoenmaker van Ortho Design.

Door u mee te nemen naar Ortho Design:

– De aanvraag van uw behandelend specialist.
– Uw zorgpas.
– Een geldig legitimatiebewijs.

Aanmeten

Bij het aanmeten van uw semi- orthopedische schoenen leggen wij nauwkeurig de maten van uw voeten vast met behulp van metingen, een digitale scan 2D en/of 3D, drukmeting statisch en/of dynamisch, blauwdruk of een schuimafdruk. U kiest het gewenste model in de juiste kleur. Semi-orthopedische schoenen bieden meer ruimte én mogelijkheden om voetbedden en aanpassingen aan te brengen. Ook kunnen wij deze schoenen in diverse breedtematen bestellen. De orthopedisch schoentechnicus van Ortho Design adviseert u over modellen, kleuren en materialen. Meestal kunnen we de schoenen direct voor u bestellen. Soms is echter vooraf goedkeuring van uw zorgverzekeraar nodig. Uiteraard verzorgen wij deze administratieve procedure voor u.

Passen

U past de schoenen met uw eigen voetbed voordat er aanpassingen aan de schoenen zelf worden gedaan.

 

Afleveren

Enkele weken na het passen krijgt u uw schoenen geleverd. Bij de levering van de schoenen ontvangt u een onderhoudsadvies folder. Hierin staan belangrijke tips en adviezen vermeld over onderhoud en gebruik van het product.

Nazorg

Om uw ervaringen in het dragen te vernemen, maken wij met u een controle afspraak. Die vindt enkele weken na het afleveren plaats.

 

Levertijd

Na goedkeuring van uw zorgverzekeraar levert Ortho Design uw semi-orthopedische maatschoenen gemiddeld binnen 8 weken.

Kosten/eigen bijdrage

De kosten van semi-orthopedische schoenen worden voor het grootste deel vergoed door de zorgverzekeraar. Voorwaarde is dat een medisch specialist de eerste aanvraag doet. Wel geldt een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage. De overheid bepaalt jaarlijks de hoogte van de eigen bijdrage.
Voor 2023 bedraagt de eigen bijdrage:
Voor kinderen t/m 15 jaar: € 65,00.
Voor kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen: € 130.-
U dient de eigen bijdrage bij afleveren te betalen.

Garantie

U heeft 3 maanden garantie op de pasvorm en 6 maanden op de technische uitvoering en gebruikte materialen, mits u de aanwijzingen volgt zoals die in de onderhoudsadvies folder staan vermeld. Verminderde pasvorm valt niet onder de garantieregeling, wanneer die het gevolg is van medische oorzaken en/of anatomische wijzigingen. Slijtage van zolen en hakken valt niet onder de garantie.

Tweede paar

Wanneer komt u in aanmerking voor een tweede paar? Dat hangt af van uw polisvoorwaarden. Leest u uw polisvoorwaarden erop na of neemt u hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar. Het tweede paar hoeft niet precies hetzelfde te zijn als het eerste.

Openingstijden

Ma 08:30 – 17:00
Di   08:30 – 17:00
Wo 08:30 – 17:00
Do  08:30 – 17:00
Vr   08:30 – 17:00
Za Gesloten
Zo Gesloten