Voorlopig orthopedische schoenen (VLOS)

Tijdelijke, op maat gemaakte, schoenen om in revalidatieperiode te mobiliseren. Voorlopig orthopedische schoenen zijn principe bedoeld om een periode van circa 3 maanden te overbruggen.

Voorlopig orthopedische schoenen mogen alleen voorgeschreven worden door een specialist. Uw orthopedisch chirurg of revalidatiearts kan u doorverwijzen naar de orthopedisch schoenmaker van Ortho Design.

Een VLOS kan worden voorgeschreven wanneer u nog niet in aanmerking komt voor orthopedische schoenen, omdat wordt verwacht dat de vorm, stand en/of functie van uw voeten binnen afzienbare tijd zal veranderen. Ook wanneer huiddefecten aanwezig zijn, wonden, ontstekingen, gevoel- of bloedvatstoornissen of wanneer u lijdt aan dystrofie/dystonie kan een medisch specialist een VLOS voorschrijven.

Door u mee te nemen naar Ortho Design:

– De aanvraag van uw behandelend specialist.
– Uw zorgpas.
– Een geldig legitimatiebewijs.

Levertijd

De gemiddelde levertijd is ca. 2 weken.

Kosten/eigen bijdrage

De kosten van voorlopige orthopedische schoenen worden voor het grootste deel vergoed door de zorgverzekeraar. Voorwaarde is dat een medisch specialist de aanvraag doet. Wel geldt een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage. De overheid bepaalt jaarlijks de hoogte van de eigen bijdrage.
Voor 2023 bedraagt de eigen bijdrage:
Voor kinderen t/m 15 jaar: € 65,00
Voor kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen: € 130,-
U dient de eigen bijdrage bij afleveren te betalen.

Openingstijden

Ma 08:30 – 17:00
Di   08:30 – 17:00
Wo 08:30 – 17:00
Do  08:30 – 17:00
Vr   08:30 – 17:00
Za Gesloten
Zo Gesloten